مقاله

کاربرد و انواع بست لوله در صنعت ساختمان سازی

کاربرد و انواع بست های لوله در صنعت ساختمان سازی

بست لوله از جمله تجهیزات فنی است که از آن در صنعت ساختمان برای اتصال و ثابت‌سازی لوله‌ها استفاده می‌شود. هدف اصلی استفاده از این اتصالات، افزایش ایمنی، کنترل و کاهش نیروها به لوله‌ها است. البته بست لوله فقط مرتبط با صنعت ساختمان نیست. از بست‌ها برای لوله‌کشی در صنایع مختلف مانند صنایع گاز و پتروشیمی، نفت و تاسیسات استفاده می‌کنند. در این مقاله ما قصد داریم کاربرد و انواع بست لوله در صنعت ساختمان‌سازی را بررسی کنیم.

 

بست لوله چیست؟

اگر بخواهیم که تعریف عمومی بست لوله را توضیح دهیم، باید بگوییم که بست لوله اتصالی نیم‌دایره یا دایره‌ای شکل است که معمولا از جنس پلاستیک یا فلز است. بست‌ها در واقع نگهدارنده لوله هستند و از هرگونه جابه‌جایی لوله جلوگیری می‌کنند. به صورت‌کلی می‌توان گفت که از بست لوله به عنوان یک سیستم حفاظتی برای لوله‌ها نام برد. در صنعت ساختمان از این بست‌ها برای لوله‌های فاضلابی استفاده می‌کنند. که در ادامه کاربردهای بست را توضیح خواهیم داد.

کاربردهای بست لوله

بست‌ها انواع مختلفی دارند. این بست‌ها بر‌اساس نوع کاربرد و جنس‌هاشون به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. از نظر جنس بست‌ها به انواع مختلف پلاستیکی، برنج، کروم، مس و استیل تقسیم‌بندی می‌شوند. این نوع بست‌ها برای انواع لوازم خانگی، صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند و یک روش مناسب برای نگهداری، امنیت و نظم در لوله کشی‌ها استفاده می‌شود.

 

کاربرد و انواع بست لوله در صنعت ساختمان سازی

کاربرد و انواع بست های لوله در صنعت ساختمان سازی

 

مزیت‌های استفاده از بست لوله

تا حدودی همه ما با مزیت‌های بست لوله آشنا هستیم. اما در این قسمت قصد داریم که این مزیت‌ها رو بیشتر بررسی کنیم. مزیت‌های استفاده از بست لوله:

  • مقاومت بالا در برابر رطوبت و خوردگی
  • انعطاف‌ پذیری
  • سرعت بالا در نصب
  • ایمنی در نصب لوله‌ها
  • کاهش صدای ناشی از لرزش لوله
  • بالا بودن مقاومت حرارتی بین 25 تا 110 درجه سانتی‌گراد

برای خواندن مقاله اتصالات پلی‌اتیلن و ویژگی‌های آن کلیک کنید.

انواع بست لوله

در این قسمت قصد داریم انواع بست لوله را از نظر شکل ظاهری و جنس بررسی کنیم.

انواع بست لوله از نظر جنس

بست لوله از نظر جنس به دو نوع پلاستیکی و فلز تقسیم می‌شوند.

بست لوله فلزی

در تولید بست لوله‌های فلزی معمولا از آلیاژ استیل ساخته می‌شود. دلیل استفاده از این جنس، مقاومت آن در برابر رطوبت، تغییرات دمایی است. همین عامل باعث می‌شود که این نوع بست‌ها مقاومت بالایی داشته باشد.

بست لوله پلاستیکی

بست لوله‌‌های پلاستیکی انعظاف‌پذیری بالاتری دارند و همین انعطاف‌پذیری آن‌ها باعث شده که گزینه مناسبی برای استفاده باشند.

این نوع بست‌ها معمولا در محیط‌های باز بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. دلیل انتخاب این نوع بست، مقاومت آن در برابر زنگ زدگی و خوردگی است.

بست های پلاستیکی معمولا از جنس PP یا UPVC است و در برابر شوک‌‌های حرارتی، جریان الکتریسیته و تغییر رنگ مقاوم است.

انواع بست از نظر اتصال

بست اتصال دیواری

این مدل از بست‌ها مخصوص لوله‌های رایزری در ساختمان است که وظیفه آن‌ها نگه داشتن لوله‌های فاضلاب است. در واقع این مدل از بست‌ها برای لوله‌های فاضلابی که به صورت عمودی قرار می‌گیرند استفاده می‌شود.

بست اتصال سقفی

وظیفه بست‌های سقفی نگه داشتن لوله‌های فاضلابی به صورت افقی در سقف ساختمان وصل می‌شوند.

 

کاربرد و انواع بست لوله در صنعت ساختمان سازی

کاربرد و انواع بست های لوله در صنعت ساختمان سازی

 

انواع بست از نظر شکل ظاهری

بست لوله‌ها از نظر شکل ظاهری انواع مختلفی دارد.

بست لوله پایدار

این مدل بست از ورق گالوانیزه ساخته می‌شود و به عنوان یک بست کاربردی برای نگهداری لوله‌ها بسیار مناسب است. این مدل بست‌ها به کی تکیه‌گاه پلیمری و پایه فلزی مجهز است.

بست لوله رگلاژی

این نوع بست برای خطوط زیر سقفی و افقی جهت شیب‌بندی مناسب لوله‌ها و تنظیم ارتفاع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بست رکابی یا بست گلابی

بست رکابی مانند سایر بست‌های لوله عمل می‌کنندو از لوله‌ها محافظت می‌کنند. این مدل از بست‌ها شکل‌شان به شکل گلابی است. بست‌های گلابی از نظر فرآیند ساخت با سایر بست‌ لوله‌ها متفاوت است. این مدل از بست‌ها در سایز 1.2 تا 6 اینچ در بازار موجود است.

 

در این مقاله ما در مورد کاربرد انواع بست‌های لوله در صنعت ساختمان و مزایای آن صحبت کردیم. هرکدام از مدل‌های معرفی شده بست‌ها با توجه به نوع لوله‌ها و حتی آب و هوا مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال در شهرهای شمالی به دلیل بالا بودن رطوبت هوا از بست‌های فلزی کمتر استفاده می‌شود. بنابراین اگر شما قصد خرید بست لوله را دارید می‌توانید با کارشناسان برتر‌ساوان در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *